theater archief (helaas niet meer te boeken)

Ik ben de afgelopen jaren in het theater te zien geweest met de volgende voorstellingen:

toverketel van swiegel miegel

Swiegel Miegel is lelijk, achterbaks, gemeen en verschrikkelijk vals. Ze eet kinderen het liefst met mayonaise en ketchup. Volwassenen verandert ze in kikkers voor haar verzameling. Of iemand nog lang en gelukkig leeft kan haar geen bal schelen.
Maar dan ziet ze op een vroege ochtend prins Jawelneenietus de 4e. Swiegel Miegel is op slag verliefd en vraagt hem of hij met haar wil trouwen. Als de prins weigert ontploft ze bijna van woede en sleept hem achterop haar bezem mee het bos in.
In opdracht van de koning gaan we op zoek naar de prins. De speurtocht leidt naar het donkere bos, waar we ons in het huisje van de heks behoorlijk in de nesten werken…

professor D zit in de puree

…over piraten, een jonkvrouw en een broodje kaas
Professor D is de briljantste, geniaalste, mega intelligentste slimkees van de 21e eeuw.
Je gelooft werkelijk je ogen niet als hij je zijn uitvindingen laat zien! Maar wat heb je daaraan, als je iedere morgen in je eentje aan de ontbijttafel zit? Helemaal niets!
En daarom is Professor D het zat. Het is tijd voor actie! Hij gaat op reis! Op zoek naar iemand om een broodje kaas mee te eten.
Met zijn tijdmachine reist professor D door verleden, heden en toekomst. Hij belandt tussen de piraten, vindt een eeuwenoude schatkaart, om even later een jonkvrouw te redden uit de klauwen van een draak.
Of het allemaal goed komt? Vast wel, want als het even niet meezit, dan zorgen zijn uitvindingen wel voor een oplossing.

allergeheimste goochelgeheim

Er wordt al generaties lang gefluisterd dat het allergeheimste goochelgeheim ter wereld verstopt zit in het dagboek van Houdini. Maar bestaat dat dagboek eigenlijk wel?
De meeste goochelaars twijfelen en handelaren in oude boeken doen er liever het zwijgen toe.
Toch is er altijd wel iemand, tegen beter weten in, fanatiek op zoek naar het dagboek. In de hoop roem, glorie en de allerhoogste kennis van de goochelkunst en misschien zelfs van toverkunst te verkrijgen. Maar is dat wel verstandig?
Want wat doe je als de krachten uit Houdini’s dagboek je boven je pet groeien?
Kunnen de allergeheimste geheimen niet beter voorgoed geheim blijven?

Nico met zn kliko

…vuil spel en stinkend geluk
Je zal maar een blunder begaan van 7,5 miljoen!
Dan moet je maken dat je wegkomt. Rennen! Vluchten! Wegwezen!
Met de politie op zijn hielen weet Nico zich te verstoppen op een afvalberg.
Alles is vies en smerig. En dat is niet zo mooi…. Behalve als je je fantasie gebruikt!
Nico ontdekt dat je fantasie je mee kan nemen naar een andere wereld. Een wereld waarin alles kan. Een wereld waarin alles wat je fantaseert wáár is. Waarin afval zomaar goud is en onweer klinkt als een orkest.
En als de fantasie dan kompleet naar je hoofd is gestegen, dan is helemaal niets meer wat je dacht dat het was…

geheimzinnige grotten

Onderweg naar de wereldkampioenschappen goochelen, gaat er van alles mis. De trein heeft vertraging, de taxi krijgt een lekke band en als hij het laatste stukje dan maar lopend aflegt, rennend en struikelend door de struiken en takken van een dicht bos, valt hij in een put. Hij valt en valt en valt, dieper en dieper…
Nee, nóg dieper!
Als hij weer wakker wordt, blijkt hij te zijn beland in de Geheimzinnige Grotten van Grok M’Gar… Daar woont een apart volkje. Met de grote koning Grok, die niet echt heel aardig en vrolijk is… Met hem kun je beter geen ruzie krijgen!
Maarja… Drie keer raden.
Precies.
Oeps.

Hilarische sprookjee waarin de mix van theater, verhalen en goochelen optimaal tot z’n recht komt.
Goochelvoorstellingen zoals je nog nooit gezien hebt.

 

helaas

Deze voorstellingen zijn niet meer te zien. Alleen het typetje Nico is nog te boeken. Dus niet als theatervoorstelling, maar als een combi tussen goochelen en cabaret, met als thema recyclen en zwerfvuil. Kijk voor meer info op de site van Nico.

Ik ben nu bezig met een nieuwe theatervoorstelling. Speciaal voor kleuters. Wie weet is die binnenkort in het theater te zien.
beestenboel