LOGICA BRENGT JE VAN A NAAR B. FANTASIE BRENGT JE OVERAL

De bibliotheek is bij uitstek de plek waar ik me thuis voel. Boeken, verhalen, fantasie… Wat wil een mens nog meer? Ik treed dan ook zeer regelmatig op in bibliotheken om kinderboekenweek, voorleeswedstrijd of leesvirus-project te betoveren! Als oud-leraar vind ik het heel belangrijk dat dit soort projecten blijven bestaan, dus help ik graag mee om er een onvergetelijk evenement van te maken.

Publieksreactie:
“Weet je wat jij doet? Je maakt mensen blij! Kijk nou naar die rode wangetjes!”

 

kinderboekenweek 2021

worden wat je wil
Ieder jaar maak ik een act die aansluit bij de kinderboekenweek. Vorig jaar ging ik als Professor D op reis, en in de jaren daarvoor heb ik voor ‘opa’s en oma’s’ gegoocheld, was het ‘griezelig’ of ‘raar’…
Dit jaar droomt Nico met z’n kliko ervan om goochelaar te worden. Maarja, hij heeft en bezem in plaats van een toverstok en rotzooi in plaats van glimmende goochelspullen.
Maar dan vindt hij iets heel bijzonders… Tussen al het afval. Z’n fantasie slaat ervan op hol. En Nico? Hij begint te oefenen tot de spetters ervan af vliegen.
 
Deze voorstelling kan uiteraard ook op scholen gespeeld worden.

 

Voorleeswedstrijd
kinderjury

De volledige presentatie, afgewisseld met hier en daar een goocheltruc, met als resultaat dat de middag één geheel wordt, waarbij ook de act tijdens het jury-overleg op een natuurlijke wijze in het geheel past.

Niets past beter bij boeken dan fantasie, verhalen, theater en magie!