LOGICA BRENGT JE VAN A NAAR B. FANTASIE BRENGT JE OVERAL
De bibliotheek is bij uitstek de plek waar ik me thuisvoel. Boeken, verhalen, fantasie… Wat wil een mens nog meer? Ik treed dan ook zeer regelmatig op in bibliotheken om kinderboekenweek, voorleeswedstrijd of leesvirus-project te betoveren! Als oud-leraar vind ik het ook heel belangrijk dat dit soort projecten blijven bestaan. Vandaar dat ik voor bibliotheken een speciale prijs hanteer.

Publieksreactie:
“Weet jij wat jij doet? Je maakt mensen blij! Kijk nou naar die rode wangetjes!”

 

Kinderboekenweek 2019 – Reis mee

reis-mee-met-professor-D

Professor D is het zat.
Veertig jaar eenzaam ontbijten is wel genoeg. Tijd voor actie..!
Hij gaat op reis om een metgezel te zoeken. Desnoods in de Middeleeuwen.
Want als het even niet meezit, dan zorgen zijn uitvindingen wel voor een oplossing.

Neem plaats in de tijdmachine van professor D en reis samen met hem door verleden, heden en toekomst. Samen met D zoeken naar de schat, met een eeuwenoude kaart op zak, om even later een jonkvrouw te redden uit de klauwen van een draak. Met de tijdmachine is alles mogelijk.

Niets past beter bij boeken dan fantasie, verhalen, theater en magie!

 

Voorleeswedstrijd

kinderjury

De volledige presentatie, afgewisseld met hier en daar een goocheltruc, met als resultaat dat de middag één geheel wordt, waarbij ook de act tijdens het jury-overleg op een natuurlijke wijze in het geheel past.

 

Leesvirus

publiek-bieb

Dokter Z. Pil is viroloog en gespecialiseerd in het leesvirus. Een zeer bijzonder virus, dat NIET bestreden dient te worden. Sterker nog… zoveel mogelijk mensen dienen met dit virus besmet te raken.