Joepie… Uitgeslapen. Heerlijk.
Ontbeten met uitzicht op de stad. Zie de beloofde foto hierboven…

Met de taxi ‘downtown Beirut’ in naar de autoverhuurder. Daar ingestapt in een kleine Chevrolet. Ik wilde graag een kleine auto, want ik had bij mijn vorige bezoek gezien hoe er hier gereden wordt.. Toeteren, dringen, duwen, afsnijden, het is allemaal doodnormaal.
Volgens Simone ging het me goed af. En Simone heeft altijd gelijk.
Ik heb me er keurig ingegooid, anderen afgesneden, maar niet getoeterd. Dat kan ik echt niet.

Na een heerlijke lunch (ook dat weet ik nog van de vorige keer… het eten is hier heel ver boven gemiddeld), zijn we de stad in gegaan. Dankzij een zeer royale bijdrage van ‘de Lichtkring’ in Alphen a/d Rijn kunnen we de schooltjes die we gaan bezoeken blij maken met wat cadeautjes. Op het verlanglijstje stond ‘Play Doh’, dus daar hebben we flink van ingeslagen. Aangevuld met stiften waarmee je op ramen kunt tekenen, kraaltjes in leuke vlinder- lieveheersbeestjes- en bloemenvormpjes om kettinkjes van te maken. En natuurlijk een paar ballen.

cadeautjes

Daarna gas gegeven richting het Noorden. Iets vertraagd, doordat het vele regenwater een ‘landslide’ had veroorzaakt (een stuk berg was inderdaad gewoon naar beneden de weg over gestort), kwamen we aan bij hotel Via Mina. Schitterend hotel, een beetje koloniale stijl. De Hollanders hebben geld zat, zullen ze gedacht hebben toe ze dit hotel voor ons uitzochten.

Vanavond getest of het eten hier ook zo goed is.
De ober vroeg of we home-made wilden eten, of pizza of een burger ofzo.
Drie keer raden, lolbroek!
We aten ‘Mandy’ (je schrijft het vast anders, maar dat mag de pret niet drukken). Bedrieglijk eenvoudig, maar overheerlijk brouwsel, dat bestaat uit een typisch Midden Oosterse combinatie van rijst, kip, nootjes en specerijen overgoten met een donkerbruine uiensaus. Er lag een 100 jaar oude citroen naast, die we op aanraden van de ober niet hebben opgegeten. Die lag daar om het gerecht meer geur te geven.
Uit de Iraakse keuken.
Alle overige gasten (het was een klein lokaal tentje) zaten aan de waterpijp.

waterpijp

Morgen de eerste optredens. Toch spanend…

Terug naar het blog-overzicht