LOGICA BRENGT JE VAN A NAAR B. FANTASIE BRENGT JE OVERAL
De bibliotheek is bij uitstek de plek waar ik me thuisvoel. Boeken, verhalen, fantasie… Wat wil een mens nog meer? Ik treed dan ook zeer regelmatig op in bibliotheken om kinderboekenweek, voorleeswedstrijd of leesvirus-project te betoveren! Als oud-leraar vind ik het ook heel belangrijk dat dit soort projecten blijven bestaan. Vandaar dat ik voor bibliotheken een speciale prijs hanteer.

Publieksreactie:
“Weet jij wat jij doet? Je maakt mensen blij! Kijk nou naar die rode wangetjes!”

 

Kinderboekenweek 2016 – Opa en oma

kinderboekenweek - hilbert

Opa’s en oma’s zijn gek op theater! Vooral samen met de kleinkinderen.
Dus dit is het plan: Nodig dit jaar de opa’s en oma’s uit om samen met hun kleinkind naar de kinderboekenweekvoorstelling te komen. Geen voorstelling óver het thema dus, maar eentje vóór het thema.
Dan tracteren we ze op een heerlijke goochelvoorstelling vol verhalen waar zowel opa, oma als de kleinkinderen van smullen. Verhalen en trucs over strenge schooljuffen en ontsnapte tijgers. Grappig, spannend (als het te eng wordt, kruip je lekker veilig bij oma op schoot) en bomvol onbegrijpelijke goocheltrucs. Maar wel netjes natuurlijk, want daar houden opa’s en oma’s van.
Alhoewel, die oma’s van tegenwoordig ; )

Niets past beter bij boeken dan fantasie, verhalen, theater en magie!

 

Voorleeswedstrijd

kinderjury

De volledige presentatie, afgewisseld met hier en daar een goocheltruc, met als resultaat dat de middag één geheel wordt, waarbij ook de act tijdens het jury-overleg op een natuurlijke wijze in het geheel past.

 

Leesvirus

publiek-bieb

Dokter Z. Pil is viroloog en gespecialiseerd in het leesvirus. Een zeer bijzonder virus, dat NIET bestreden dient te worden. Sterker nog… zoveel mogelijk mensen dienen met dit virus besmet te raken.